Cink

Cink

A cink egy olyan ásványi anyag, amelyet csekély mennyiségben ajánlott fogyasztani, de elengedhetetlen szervezetünk és immunrendszerünk normál működéséhez.

A cink javasolt napi referencia értéke 10 mg felnőttek számára. A cink megtalálható a fehérjében gazdag ételekben, például tej, tojás és húsfélék, spárga és halak.

Az ételek hőkezelése során a cink jelentős része elveszhet, illetve az aktív életmódot folytatók is elveszthetik az erős izzadással ezt a fontos ásványi anyagot, ezért fontos a pótlása.

A cink részt vesz:

  • a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában
  • a normál szénhidrát-anyagcserében
  • a normál szellemi működés fenntartásában
  • a normál DNS-szintézisben
  • a normál termékenység és szaporodás fenntartásában
  • a makrotápanyagok normál anyagcseréjében
  • a zsírsavak normál anyagcseréjében
Ugrás a főoldalra

Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.