Cink

A cink egy olyan ásványi anyag, amelyet csekély mennyiségben ajánlott fogyasztani, de elengedhetetlen szervezetünk és immunrendszerünk normál működéséhez.
A cink javasolt napi referencia értéke 10 mg felnőttek számára. A cink megtalálható a fehérjében gazdag ételekben, például tej, tojás és húsfélék, spárga és halak.
Az ételek hőkezelése során a cink jelentős része elveszhet, illetve az aktív életmódot folytatók is elveszthetik az erős izzadással ezt a fontos ásványi anyagot, ezért fontos a pótlása.
A cink részt vesz:
- a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában
- a normál szénhidrát-anyagcserében
- a normál szellemi működés fenntartásában
- a normál DNS-szintézisben
- a normál termékenység és szaporodás fenntartásában
- a makrotápanyagok normál anyagcseréjében
- a zsírsavak normál anyagcseréjében
Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.