Citrus bioflavonoid

Citrus bioflavonoid

A bioflavonoidok nem vitaminok, hanem több hatóanyag keverékei, azaz vegyületcsoportok. Nem nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, de rendkívül hasznos vegyületek.

A citrusfélék gyümölcsének sárga és narancssárga színét, a cseresznye élénk pirosságát is a flavonoidok adják.

A kutatók több mint 4000 különböző fajta flavonoidot különböztettek már meg, melyek növényi táplálékokban széles körben elterjedtek.

Ilyenek például: diosmin, heszperidin, peridin, rutin, flavonok és flavonolok.

A bioflavonoidok néhány hatása a szervezetre:

  • Megvédi az oxidációtól a C-vitamint és elősegíti a felszívódását a szervezetben
  • Csökkenti a hajszálerek törékenységét, áteresztését, így megelőzhető vagy kezelhető a véraláfutás, az ödéma és az orrvérzés
  • Mérsékli a koleszterinszintet
  • C-vitaminnal kombinálva jó a herpesz kezelésére
  • Segít a belső fül betegsége általi szédülés leküzdésében
  • Lassítja az öregedési folyamatokat
  • Segíti az epetermelést
  • Antioxidáns hatású
Ugrás a főoldalra

Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.