D-vitamin

Az elmúlt években felfedezték a D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatását-számos egyéb kedvező tulajdonsága mellett.
A D-vitamin a szervezetben biológiailag a napfény hatására termelődik, illetve különböző ételekben is megtalálható. Ilyen például a tej, lazac, tőkehalmájolaj, tojás és a gomba.
Szervezetünk azonban nem képes előállítani kellő mennyiségű D- vitamint a téli hónapokban, ezért fontos pótolnunk azt. A D-vitamin-hiány csontveszteséghez és a kalciumegyensúly felborulásához vezethet.
A D-vitamin hozzájárul:
- a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
- a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
- az egészséges csontozat fenntartásához
- az egészséges izomfunkció fenntartásához
- a normál fogazat fenntartásához
- az immunrendszer normál működéséhez
- a sejtosztódáshoz
Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.