D-vitamin

D-vitamin

Az elmúlt években felfedezték a D-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatását-számos egyéb kedvező tulajdonsága mellett.

A D-vitamin a szervezetben biológiailag a napfény hatására termelődik, illetve különböző ételekben is megtalálható. Ilyen például a tej, lazac, tőkehalmájolaj, tojás és a gomba.

Szervezetünk azonban nem képes előállítani kellő mennyiségű D- vitamint a téli hónapokban, ezért fontos pótolnunk azt. A D-vitamin-hiány csontveszteséghez és a kalciumegyensúly felborulásához vezethet.

A D-vitamin hozzájárul:

  • a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
  • a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
  • az egészséges csontozat fenntartásához
  • az egészséges izomfunkció fenntartásához
  • a normál fogazat fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez
  • a sejtosztódáshoz
Ugrás a főoldalra

Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.