LIPOSZÓMÁS TECHNOLÓGIA

A Novo C® liposzómás C-vitaminok a C-vitaminok új generációja. Többet tud, mint a hagyományos C-vitaminok, és több mint pusztán hosszan tartó C-vitamin. A liposzómás technológia a legújabb technológiai áttörések egyike, melyet az orvos-kutatók a fontos hatóanyagok megfelelő szervekhez történő eljuttatására alkalmaznak. Ez a technológia ugyanis célzott szállítást tesz lehetővé a szervezeten belül. Novo C® a leghatékonyabb felszívódásáért!1.

Liposzómás

Mik a liposzómák?

Liposzóma

A liposzómás C-vitamin nem más, mint a C-vitamin és természetes anyagok, ún. foszfolipidek okos kombinációja. A gyártási folyamat során C-vitamint sejtmembránhoz hasonló burokba csomagolják, így nano méretű gömböket, liposzómákat hoznak létre.

EZ A C-VITAMINT KÖRÜLVEVŐ BUROK:

  • védőréteget nyújt a Cvitamin számára az emésztési folyamat során
  • képessé teszi a sejtekkel való összeolvadásra
  • lehetővé teszi a kiváló hatékonyságú felszívódást és hasznosulást.

MI A MEMBRÁNFÚZIÓ?

A membránfúzió tudományos megfogalmazása annak, ahogy a liposzómát körülvevő burok összeolvad szervezetünk sejtjeivel.
A sejteket és a liposzómát ugyanolyan kettős lipidréteg határolja, amelyek vonzzák egymást.
A liposzómák a szállított hatóanyagot membránfúzióval adják le a sejteknek, így nincs korlátozva a leadási mennyiség.

Liposzóma

Nem kell tehát azon aggódnunk, hogy a C-vitamin nagy részét a fürdőszobában „látjuk viszont”, mert a C-vitamin a szervezetünkben hasznosul, nem pedig a vizelettel távozik. Így képes igazán kifejteni jótékony hatását az immunrendszerre. És az emésztőrendszert sem terheli: nem tapasztalható például gyomorégés vagy megnövekedett vizelési inger.

MIT JELENT A BIOHASZNOSULÁS?

A biohasznosulás annak mértéke és sebessége, ahogyan a hatóanyag felszabadul a készítményből és elérhetővé válik a véráramban. Az adatokat diagrammon jelölik, majd a görbék alatti területeket hasonlítják össze.

A liposzómás C-vitamin biohasznosulása 2x nagyobb, mint a hagyományos C-vitaminoké. Ez azt jelenti, hogy egységnyi idő alatt nagyobb mennyiség tud felszívódni, hosszabb ideig tud a véráramban lenni, így a görbe alatti terület 2x nagyobb, mint a hagyományos C-vitaminnak.

Biohasznosulás

OLYAN HATÉKONY, HOGY EBBŐL KISEBB DÓZIS IS ELÉG!

A kiváló hasznosulás további előnye, hogy csökkenthető a dózis, mert a hatóanyag eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell. Már napi egy Novo C® kapszula hozzájárul: az immunrendszer működésének hatékony támogatásához, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, a bőr, a fogíny, a csontok és porcok egészségéhez.

KICSI, DE BIZONYÍTOTTAN NAGYON ERŐS!

Egy 2015-ös klinikai vizsgálat igazolja, hogy a Novo C® plus a bélben felszívódik, és nagyobb mértékben kerül be a keringésbe.® Így a nap folyamán a szervezet számára nagyobb mennyiségű C-vitamin áll rendelkezésre, ezáltal jobban igazodik a szervezet megnövekedett igényeihez.

1. Nyílt, randomizált összehasonlító vizsgálat a Novo C® Plus C-vitamin tartalmú étrendkiegészítő készítmény biohasznosulásának megállapítására egészséges önkénteseken. SOTE 2014-2015.

2. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/08982104.2019.1630642 Lukawsky M. et al. New oral liposomal vitamin C formulation: properties and bioavailability. J. Lip. Res. doi.org/10.1080/08982104.2019.1630642. 2018.

Ugrás a főoldalra

Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.